Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Απλά θερμόαιμοι ή κάτι άλλο...;

Από αυτό:




ή και αυτό:




 σε αυτό:





Όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας και την βάζουμε ψηλότερα στην κατάταξη των αξιών μας, πάνω από όποιες άλλες ασχολίες και θέσεις μας, οφείλουμε να το αποδεικνύουμε και με τις πράξεις μας... 

Κάποιες θέσεις υπερβαίνουν τους όποιους σχηματισμούς, κομματικούς και μη, είναι θέσεις του Ελληνικού λαού  και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται.




Άντε κορίτσια, ήρθε η ώρα. Λαχταριστά μελομακάρονα και ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



Οι γιορτές πλησιάζουν...τα σπίτια στολισμένα με φωτάκια- χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι γαργαλιστικές μυρωδιές από την κουζίνα ξεκινούν. Το παραδοσιακό γλυκό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα είναι τα μελομακάρονα, πλημμυρισμένα με έντονη τη μυρωδιά του μελιού και του καρυδιού.
Σας συστήνουμε να δοκιμάσετε και τη συνταγή του γλυκού μας..

Υλικά για μελομακάρονα
Για τη Ζύμη
6 φλ. λάδι
6 πορτοκάλια χυμό
1/2 φλ κονιάκ
3 φλ ζάχαρη
3 κιλα αλεύρι
4 κ.τσαγ baking powder
4 κ. σόδα
2 κ. γαρύφαλλο
4 κ.. κανέλα
2 λεμόνια

Για το μελωμα-σιρόπι
750 γρ. Καρυδόψυχα τριμμένη
200 γρ. Σουσάμι
4 κ. κανελα
1.500 γρ μέλι
2 φλ. ζάχαρη
1.5 φλ. νερό


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, προσθέτοντας σταδιακά στα υγρά τις σκόνες. Στην αρχή ζυμώνουμε με το μίξερ, όσο είναι υγρό, και στο τέλος με τα χέρια. Ζυμώνουμε καλά για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί αλεύρι ή λάδι. Δεν πρέπει να είναι ούτε λαδωμένη ούτε στεγνή. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθώς την γυρίζουμε στη σκάφη , κρατιέται όλη μαζί σαν ένα σώμα και δεν ρέουν σταγόνες λάδι. Αν ραγίζει, θέλει λάδι. Για να βγούν 200 ως 240 κομμάτια παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και τη πλάθουμε σε ωοειδές σχήμα. Αν θέλουμε σχέδιο, πιέζουμε την ζύμη με το μάκρος του δείκτη του δεξιού χεριού στο σχέδιο ενος κρυστάλινου ποτηριού ή μπωλ, ώστε να αποτυπωθει το σχέδιο από την μία μεριά και να δημιουγηθεί λούκι από την άλλη. Αλλιώς πιέζουμε την ζύμη στην παλάμη μας με τον δείκτη, ώστε να γίνει ένα λούκι. Απλώνουμε τα μελομακάρονα σέ ταψάκια με το σχέδιό τους προς τα απάνω. Προσοχή στο μέγεθος καθώς με το ψήσιμο διπλασιάζεται. Τα ψήνουμε σε 180° C για 30 λεπτα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Το σιρόπιΚαθαρίζουμε και καβουρντίζουμε το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά σε μια λεκάνη το σουσάμι, τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά λίγο από το μέλι , το νερό και την ζάχαρη και ρίχνουμε σε δοσεις τα μελομακάρονα, να βράσουν για τρια τουλάχιστον λεπτά. (ένα στρώμα στη κατσαρόλα). Τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι όπου έχουμε μέρος από το μείγμα καρυδόψυχας. Τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν με το μείγμα . Τα τοποθετούμε στον δίσκο. Σταδιακά προσθέτουμε νερο και μέλι στο σιρόπι όσο προχωράει το μέλωμα.
Και τα μελομακάρονα μας είναι έτοιμα...



Καλά Χριστούγεννα! Και ΕΛΛΗΝΙΚΑ !





http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_5192.html